Történetünk

Bemutatkoznék....: Lugosi Tamás vagyok a Herend Tv szerkesztője, operatőre, vágója és szponzora, egy szóval ez egy igazi "egyszemélyes tv". 

Bár a teljes igazsághoz hozzá tartozik, hogy segítség nélkül ez nem mehet egyedül, van aki önzetlenül segít nekem mint például kedves  feleségem Erika, aki képújság szerkesztésében tevékenykedik és bátyám Lugosi Gábor, aki városlődi településen szerkeszti a helyi adást.

A kezdetek...

A "helyi műsor" a 90-es években indult a helyi soros kábeltévén Herenden és Bándon. A videokamerák elterjedésével lehetővé vált, hogy a néhány kulturális és hivatali eseményt rögzítsünk miután az akkori képviselők láttak benne fantáziát és beruháztak egy VHS rendszerű kamerára. Egy kamerával és egy állvánnyal elkezdődött a munka. Nagy lelkesedéssel indult meg a forgatás, sok eseményt rögzítettünk és vetítettünk a helyi csatornán. Bennünket is meglepett a csatorna népszerűsége amit tapasztaltunk. Szükségét éreztem, hogy elvégezzek egy iskolát ahol megtalnulhatom az alapokat, amit a műsorkészítésnél kamatoztathatok. Az iskola elvégzése óta az egyéni vállalkozásom profilja bővült ezzel a szegmensel és azóta is vállalkozásként csinálom. A műszaki berendezések egy részét a Herendi Önkormányzat vásárolta a másik részét pedig jómagam, így sikerült egy mixert, monitorokat, magnókat, számítógépet beállítanunk a munkába.

A közel múlt...

Az önkormányzatokat érintő nagyobb teherviselés sajnos a mi kis városunkat is elérte. Ezt mi is megéreztük, az önkormányzat tovább nem tudta felvállani a csatorna működtetését. Ekkor felkértek, hogy vállakozásban működtessem tovább a helyi csatornát. Örömmel elvállaltam, és belefogtam. Hivatalossá váltunk, az Országos Rádió és Televízió Testülett műsorsugázási engedélyt kaptunk, megszületett a Herend Tv, mint kereskedelmi helyi televízió.

A jelen...

Jelenleg Herend városban, Szentgál, Bánd településeken fogható a műsorunk. Vasárnap délután 14 órától sugározzuk, a következő szerdán ismételjük műsorunkat, a köztes időszakban pedig képújság szolgáltatást nyújtunk.